اعمال فصل بهار

بهار دارای سه ماه آزار، نیسان و ایاز است. بهار فصل تولید خون- دفع بلغم- و رسوب سودا در بدن می باشد که فصد و حجامت در این فصل، همه این پروسه ها را تعدیل و اصلاح می نماید.

ماه آزار

در این ماه شب و روز پاکیزه و معطر است، زمین نرم می شود و غلبه بلغم زمستانی از بین می رود و به جای آن خون به هیجان در می آید(غلبه دم). در این ماه سلول های خونی شروع به تکثیر و تزاید می کنند.

خوراکی های لطیف و گوشت و تخم مرغ نیم عسلی و نوشیدن شربتی موسوم به شربت امام رضا(ع) در این ماه بسیار مفید است.

پرهیزات ماه اول بهار عبارتند از پیاز- سیر و ترشی خصوصا سرکه

عوارض مصرف ترشی در اوایل فصل  بهار: ضعف قلب- هیجان خون- سکته قلبی

عوارض خوردن سیر و پیاز در این ماه: افت فشار خون- خواب آور- افزایش میل جنسی- کم کردن بلغم خون و سایر اخلاط اربعه

بهترین موقع خوردن مسهل در طول سال، در اوایل فصل بهار است.

موارد تخلیه ای مفید در فصل بهار عبارتند از : خوردن مسهل ها- فصد خون و حجامت

ماه نیسان

خوراکی های این ماه بایستی بیشتر سرخ کردنی در آتش بوده باشند نه آبکی(مثل سوپ و آش).

در این ماه نزدیکی کردن، نوشیدن آب سرد در ناشتا، خوردن گوشت شکار و غذاهای به عمل آمده با سرکه مفید است و بوئیدن گل ها و عطریات مثمر ثمر بوده و در خاتمه ی حمام، روغن مالی به بدن انجام می شود(مثل روغن بنفشه و بادام تلخ).

ماه ایاز

موارد خوب در این ماه : حمام رفتن در صبح زود است.

کارهای سخت فیزیکی و بدنی که بطور معمول قبل از خوردن غذا انجام می شد ،  بهتر است بعد از خوردن غذا صورت پذیرد.

 پرهیزات این ماه: خوردن غذاهای شور – گوشتهای غلیظ( مثل گاو و گوساله) – کله پاچه- ماست ترش و خامه مضر هستند.

نکاتی که باید رعایت شوند:

ورزش را در حد اعتدال انجام دهید.

پرخوری در فصل بهار باعث بیماری می گردد.

در بهار از میوه ها و غذاهای خوراکی های لطیف بایستی استفاده نمود.

از رب های فرونشاننده گرمای بدن مثل رب انار ، یا رب نارنج استفاده نمایید.

از خوردن گوشت زیاد  و نوشیدنی های گرمی بخش بپرهیزید.

در بهار حجامت- رگ زدن یا فصد خون- تصفیه خون یا پاکسازی خون و قی کردن ( یا استفراغ کردن عمدی) مفید است.

 




تاريخ : یک شنبه 21 مهر 1392 | 9:22 | نویسنده : فاطمه |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.